Siirry pääsisältöön

Työ kuoron kanssa on innostavaa

Ilmajokelainen Matti Ala-Välkkilä johtaa Kurikan kansalaisopistossa Mettumaarikuoroa. Työ alkoi vuonna 2020. Ala-Välkkilällä on kuitenkin ollut pitkä ura takanaan kuoroharrastuksen parissa. Oma kuoroura alkoi 1976 Kurikan Nuijamiehissä, ja edelleen kuorolaulu jatkuu. 30-vuotinen ura on takana myös mieskvartettilaulussa.

Mettumaarikuoron harjoituksissa. Kuva Topi Kosunen.


Matti Ala-Välkkilä on musiikin kentällä moniottelija. Hän on opiskellut viulunsoittoa Lasse Peltosen johdolla v. 1961-1966 ja toiminut tanssimuusikkona Eki Hakalan yhtyeessä 1970-luvulla. Laulua hän on opiskellut Arto Riskun johdolla ja kuoronjohtajaksi kouluttautunut Sibelius-Akatemian kurssilla. Kaikki opinnot ja kokemukset auttavat häntä myös tänään kuoronjohtajan työssä.

Pääosa kuoronjohtajan urasta on tehty Ilmajoella: Huissin naiskuoro, Ilmajoen naiskuoro Katariinat ja Ilmajoen mieskuoro Ilkanmiehet ovat kaikki Matti Ala-Välkkilän aikanaan johtamia kuoroja. Ilkanmiesten johdossa vierähti 14 vuotta.


Mettumaarikuoro talvella 2023. Kuva Raija Silvonen.


- Nykyinenkin työ Mettumaarikuoron kanssa on innostavaa, kiinnostavaa ja minulla on hyvät laulajat sekä säestäjä.

Myös Mettumaarikuoro on mukana Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmien Lavalla!-tapahtumassa. Heidän esiintymisvuoronsa on su 23.4.2023 klo 12.00-13.00 yhdessä The Pojat -mieslauluryhmän ja Keskikylän teatterin kanssa.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soitinrakennus vie mukanaan

Kurikkalainen Tapani Harju opettaa kansalaisopistossa soitinrakennusta. Sunnuntaisin kokoontuu ryhmä sekä päivällä että illalla rakentamaan erilaisia sähkökitaroita ja sähköbassoja. Kursseilla keskitytään Fender-tyylisiin pulttikaulaisiin soittimiin. Harju on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta soitinrakennuksen linjalta 2014 soitinrakennusartesaaniksi. - Olen aina tykännyt tehdä puutöitä ja musiikkiharrastus alkoi 14-vuotiaana. Kun minusta ei rokkistaraa tullut, niin tässä soitinrakennuksessa yhdistyvät loistavasti molemmat asiat, musiikki ja puutyöt, Harju kertoo. Tapani Harju kulttuurimatkalla Turussa. Förillä tois puol jokkee. - Vuonna 2009 menin Jukka Katteluksen pitämälle kurssille Seinäjoen kansalaisopistoon. Ensimmäisestä kerrasta lähtien oli olo että "WAU mitä hommaa! Tuolla ukolla on aivan uskomaton ammattitaito asiaan liittyen. Tuollaista työtä tahtoisin itsekin tehdä." Tässä sitä nyt ollaan, olen tehnyt 8 vuotta opettajan töitä kansalais

Lavalla! Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmät 22.-23.4.2023

Kurikan yhtenäiskoulun auditorio. Keskuspuistikko 23, 61300 Kurikka Tilaisuuteen maksuton sisäänpääsy.  Saliin voi tulla ja sieltä poistua aina tauon aikana. Aikataulu: Lauantai 22.4.2023 Klo 12.15-12.45 Mandoliini soi. Opettaja Juha Runsala / Ari Kivistö Tauko Klo 13.00-13.45 Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 3. Opettaja Ari Kivistö Nuoret yksilöoppilaat. Opettaja Janos Tisza Tauko Klo 14.00-14.45 Marin musikantit. Opettaja Mari Luomala-Kulkula Tauko Klo 15.00-15.30 Laulukööri Mesikset. Opettaja Matti Saari Tauko Klo 15.45-16.45 Aikuisten bändikoulu: Teoreettinen improvisaatio. Opettaja Ari Kivistö Bändikoulu, Jurva. Opettaja Ari Kivistö ¤ ¤ ¤ Sunnuntai 23.4.2023 Klo 12.00-13.00 Keskikylän teatteri. Opettaja Eeva Saha Mettumaarikuoro. Opettaja Matti Ala-Välkkilä The Pojat. Opettaja Henriikka Warmbold Tauko Klo 13.15-14.15 Tanssimusiikin orkesteri. Opettaja Stefan Lenkiewicz Saksofonin yksilöopiskelijat. Opettaja Stefan Lenkiewicz Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 1.

Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 vinkkejä varautumiseen

Kurikkalan setlementin yhteistyössä Kurikan Marttojen kanssa järjestämissä Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 klo 17 alkaen yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kohtala kertoo aiheesta tarkemmin puheenvuorossaan Kotivara kuntoon. Lisäksi ohjelmassa lintujen tunnistusvisa, Heidi Pajuluoman ja Sanni Kalliosaaren musiikkiesitys ja esittelen lyhyesti Kurikan Marttojen toimintaa. Lopuksi pelataan bingoa Marttojen tämän vuoden teemana on varautuminen. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja valmiuksia miten selviytyä erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten esim. sähkökatkon aikana. Pyritään siihen, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia. Martat antavat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin. Varautumistaidot lisäävät turvallisuuden tunnetta ja vahvistavat pärjäämisen kokemusta. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten vaikkapa mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa. Suomen Pelastu