Siirry pääsisältöön

Kurikkalassa edistetään esteetöntä liikkumista

Kurikkalassa on toteutettu kevään aikana tilojen esteettömyyskartoitus ja laadittu sen perusteella esteettömyyssuunnitelma. 

Kartoitusten tavoitteena on tukea kansalaisopistoja palvelujen saavutettavuuden edistämisessä sekä parantaa tilojen käyttöä paitsi erityisryhmien, myös kaikkien rakennuksia käyttävien ja vierailijoiden parissa.

Esteettömyyskartoituksessa kartoitettiin sekä sisä- että ulkotilat

Ramboll Finland Oy:n toteuttamassa esteettömyyskartoituksessa selvitettiin esteettömyyden nykytilaa rakennuksen sisätiloissa. Myös ulkotiloista kartoitettiin pysäköintialue ja sisäänkäynnit. Havaintojen perusteella laadittiin esteettömyyssuunnitelmaan korjaussuositukset havaittujen puutteiden osalta.

Kartoituksen perusteella Kurikkala on etenkin alakerran tiloiltaan monipuolinen ja valoisa. Pääsisäänkäynti soveltuu luiskan ja ovikellon myötä myös liikkumisesteisille asiakkaille. Lähellä sisäänkäyntiä sijaitsevat opiston toimisto sekä esteetön wc-tila.

Suurimmat puutteet esteettömyyden näkökulmasta liittyvät esteettömien pysäköintipaikkojen puutteeseen ja liikennejärjestelyihin pysäköintialueella, osittain liian korkeisiin kynnyksiin sekä yläkerran tiloihin, jonne ei ole esteetöntä kulkua. Pienin toimenpitein, kuten kynnyksiä madaltamalla sekä opastusta parantamalla ja piha-alueen pysäköintijärjestelyjä kohentamalla voidaan esteettömyyttä kohentaa entisestään. Myös induktiosilmukka on suositeltava asentaa ainakin juhlasaliin kuulemisen esteettömyyden varmistamiseksi.

Kartoitus liittyy Kurikan kansalaisopiston ”Kestävä elämäntapa juurtuu” –hankkeeseen, jossa kumppaneina ovat Kauhajoen ja Teuvan kansalaisopistot. Myös Sanssin kulttuuritalossa Kauhajoella sekä Orrelan kulttuuritalossa Teuvalla toteutettiin vastaavanlaiset kartoitukset suunnitelmineen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soitinrakennus vie mukanaan

Kurikkalainen Tapani Harju opettaa kansalaisopistossa soitinrakennusta. Sunnuntaisin kokoontuu ryhmä sekä päivällä että illalla rakentamaan erilaisia sähkökitaroita ja sähköbassoja. Kursseilla keskitytään Fender-tyylisiin pulttikaulaisiin soittimiin. Harju on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta soitinrakennuksen linjalta 2014 soitinrakennusartesaaniksi. - Olen aina tykännyt tehdä puutöitä ja musiikkiharrastus alkoi 14-vuotiaana. Kun minusta ei rokkistaraa tullut, niin tässä soitinrakennuksessa yhdistyvät loistavasti molemmat asiat, musiikki ja puutyöt, Harju kertoo. Tapani Harju kulttuurimatkalla Turussa. Förillä tois puol jokkee. - Vuonna 2009 menin Jukka Katteluksen pitämälle kurssille Seinäjoen kansalaisopistoon. Ensimmäisestä kerrasta lähtien oli olo että "WAU mitä hommaa! Tuolla ukolla on aivan uskomaton ammattitaito asiaan liittyen. Tuollaista työtä tahtoisin itsekin tehdä." Tässä sitä nyt ollaan, olen tehnyt 8 vuotta opettajan töitä kansalais

Lavalla! Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmät 22.-23.4.2023

Kurikan yhtenäiskoulun auditorio. Keskuspuistikko 23, 61300 Kurikka Tilaisuuteen maksuton sisäänpääsy.  Saliin voi tulla ja sieltä poistua aina tauon aikana. Aikataulu: Lauantai 22.4.2023 Klo 13.00-13.45 Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 3. Opettaja Ari Kivistö Nuoret yksilöoppilaat. Opettaja Janos Tisza Tauko Klo 14.00-14.45 Marin musikantit. Opettaja Mari Luomala-Kulkula Tauko Klo 15.00-15.30 Laulukööri Mesikset. Opettaja Matti Saari Tauko Klo 15.45-16.445 Aikuisten bändikoulu: Teoreettinen improvisaatio. Opettaja Ari Kivistö Bändikoulu, Jurva. Opettaja Ari Kivistö ¤ ¤ ¤ Sunnuntai 23.4.2023 Klo 12.00-13.00 Keskikylän teatteri. Opettaja Eeva Saha Mettumaarikuoro. Opettaja Matti Ala-Välkkilä The Pojat. Opettaja Henriikka Warmbold Tauko Klo 13.15-14.15 Tanssimusiikin orkesteri. Opettaja Stefan Lenkiewicz Saksofonin yksilöopiskelijat. Opettaja Stefan Lenkiewicz Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 1. Opettaja Ari Kivistö Tauko Klo 14.30-15.15 Jalasjärven soittokunta. Opett

Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 vinkkejä varautumiseen

Kurikkalan setlementin yhteistyössä Kurikan Marttojen kanssa järjestämissä Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 klo 17 alkaen yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kohtala kertoo aiheesta tarkemmin puheenvuorossaan Kotivara kuntoon. Lisäksi ohjelmassa lintujen tunnistusvisa, Heidi Pajuluoman ja Sanni Kalliosaaren musiikkiesitys ja esittelen lyhyesti Kurikan Marttojen toimintaa. Lopuksi pelataan bingoa Marttojen tämän vuoden teemana on varautuminen. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja valmiuksia miten selviytyä erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten esim. sähkökatkon aikana. Pyritään siihen, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia. Martat antavat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin. Varautumistaidot lisäävät turvallisuuden tunnetta ja vahvistavat pärjäämisen kokemusta. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten vaikkapa mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa. Suomen Pelastu