Siirry pääsisältöön

Ihania lauluhetkiä on tiedossa!

Kurikan kansalaisopistossa monenlaisia musiikin kursseja opettaa jalasjärveläislähtöinen Jenni Packalén. - Olen kasvanut musiikin parissa. Perheeni on hyvin musikaalinen ja jo pienestä likasta lähtien olen harrastanut laulamista, kuorolaulua sekä pianon- ja viulunsoittoa. Olen opiskellut musiikin tuottajaksi (AMK) ja olen laulaja-lauluntekijä. Omia lauluja olen tehnyt 20 vuoden ajan ja esiintynyt ja kaikkaillut eri kokoonpanoissa. Olen opiskellut myös populaari- ja kansanmusiikin maisterikoulutuksessa sekä suorittanut musiikkiterapian perusopintoja. Tällä hetkellä opiskelen Promus-musiikintekijän koulutuksessa kehittyäkseni lauluntekijänä. Olen harrastanut ja tehnyt töitä myös musiikkiteatterin parissa. Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Nautin luonnosta ja auringosta! Laulan myös Jenni Packalén & Mikko Kesäniemi duossa ja Valovoima-yhtyeessä. 

Omenankukkien keskellä. Kuva Katariina Vestergård.
Omenankukkien keskellä. Kuva Katariina Vestergård.

- Kansalaisopistossa opetan, koska rakastan musiikkia ja haluan viedä musiikin ilosanomaa eteenpäin, sillä yhdessä jaettuna se on parasta. Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista ja voimavaroista elämässäni. Erityisesti tässä maailmantilanteessa musiikki tuo lohtua ja iloa. Kuoroissa saa tutustua erilaisiin ihaniin ihmisiin, kokea ja luoda hedelmällistä ja merkityksellistä vuorovaikutusta sekä yhdessäoloa.

Kuorolaulu myös edistää tutkitusti terveyttä. - Tällä hetkellä johdan Peliitat-kuoroa ja Kurikan naiskuoroa. Molemmissa kuoroissa meillä on ihana yhteishenki ja laulamisen ilo. Ohjelmistossamme on niin vanhoja kuin uusiakin hittejä ja helmiä. Uudet laulajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Kurikan kuorojen yhteisessä joulukonsertissa Jalasjärven kirkossa Kurikan naiskuoro ja Peliitat. Kuva Kaj Packalén. 

Lasten ja vanhempien musiikkiryhmiä (muskareita) Packalén opettaa Kurikassa ja Jalasjärvellä. - Näissä ryhmissä lauletaan, leikitään, soitetaan ja tanssitaan. Välillä ollaan pupuina, välillä lumiukkoina. Muskareissa saa välitöntä opiskelijapalautetta pieniltä opiskelijoilta ja välillä tuntuu, että lapset osaavat heittäytyä aikuisia paremmin. Tätä heittäytymisen jaloa taitoa vaalin ja harjoittelen. Nimittäin erään muskarin jälkeen ruokakaupassa sain osakseni nauravia katseita - takapuolessani roikkui edelleen leijonanhäntä. 

Laulun iloa ja yhteismusisointia on toimintakeskuksen ja sen asuntolan musiikkiryhmissä Jalasjärvellä ja Laulutaidottomien lauluryhmässä Kurikassa. Laulutaidottomissa emme laula moniäänisesti, mutta kehitämme laulutaitoamme laulamalla ja harjoittelemme äänenkäyttöämme erilaisilla harjoituksilla.

- Syksyllä aloitan myös lapsikuorojen johtajana Jalasjärvellä ja toivottavasti saamme myös uuden Nuorten lauluryhmän kokoon Jalasjärvelle. Uutena kurssina syksyllä alkaa myös Lauluntekijän kurssi, jossa tutustutaan lauluntekemisen tapoihin. 

- Uudet laulajat ja musiikin tekijät ovat lämpimästi tervetulleita kaikkiin ryhmiin. Tule rohkeasti mukaan, juuri Sinun ääntäsi kaivataan! Kursseillani on rento, nauravainen ja mukava tunnelma - musiikin iloa ja yhdessäoloa parhaimmillaan. Odotan innolla syyslukukauden alkua. Ihania lauluhetkiä on tiedossa!

Peliittojen Ennen keikkaa -selfie. Tunnelma mainio. Kuva Jenni Packalén.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjelma: Kevätnäyttelysuunnistus 27.-28.4.2024

Päivitetty 12.4.2024. Tiedot päivittyvät. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Kurikan kansalaisopiston kuvataiteen ja käden taitojen kevätnäyttely  kurssien toimitiloissa . Näyttely on avoinna la 27.4. klo 10-14 ja su 28.4. klo 12-18. Vierailla voi valitsemissaan kohteissa. Kannustamme osallistumaan näyttelysuunnistukseen siten, että kahden päivän aikana kiertää monta näyttelykohdetta ja kerää leimoja näyttelypassiin. Täyden passin (6 vierailukohdetta) voi palauttaa mihin tahansa näyttelykohteeseen ja näin osallistua opistolahjakorttien arvontaan. Näyttelypasseja ja ohjelmia saa kirjastoilta ja opistolta 17.4. alkaen. Niitä on jaossa myös kaikissa näyttelykohteissa. Merkitse päivä jo kalenteriin ja seuraa tiedotusta! Monissa näyttelypisteissä myynnissä kahvia ja arpoja. Vierailtavat kohteet Jalasjärvi Iloniemi, opistotila , Koskitie 5, Jalasjärvi  Keramiikka,  Kivat käsityöt, Kudonta, Lasityöt, Lasten kuvataiteen perusopetus, Makramee, Tölkinavaajatyöt  Luopajärven kudonta

Käsityön ilon jakaminen viikon huippuhetkiä

Kurikkalaislähtöinen kädentaitojen opettaja Riitta Koskinen opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä hetkellä Kudonta ja käsityö -kursseilla sekä lyhyillä kranssien, kynttilöiden ja korttien valmistamisen kursseilla. Tarjolla oli syksyllä myös Kangaspuilla kutomisen perusteita -kurssi, joka on laadittu osaamisperusteiseksi siten, että halutessaan opiskelija voi saada siitä opintopisteitä.  Riitta on ahkera käsitöiden tekijä itsekin.  - Päivitän omilla käsitöilläni  @rullaliisa Instagram-tiliä ja nautin käsityösohvani idearikkaudesta. Kerron myös Kurikan kansalaisopiston Facebook-tilillä kädentaitoryhmieni kuulumisia pari kertaa kuukaudessa. Kuva Timo Niemelä - Kurikan kansalaisopiston lisäksi opetan Kauhajoen kansalaisopistoissa ja opettaminen on tällä hetkellä ainoa työni. Koska nyt on joulutauko, käytän aikani opiskeluun ja käsitöihin. Aloitin elokuussa Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, ja nyt aion kiriä opintojani ja kutoa i

Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa

Kurikkalainen Kristiina Lohiluoma opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä lukukaudella grafiikkaa kankaalle, sekä ohjaa kuntouttavan työtoiminnan Joppari-ryhmää.  Kristiina Lohiluoma Aiemmin ohjelmassa on ollut myös  lino/puupiirroskurssi ja metalligrafiikkaa. Kurikan kansalaisopiston lisäksi Lohiluoma opettaa myös muissa alueen kansalaisopistoissa. Kevätkokous. Metalligrafiikkaa. Perinteinen kuparilevyn viivasyövytys ja hartsilla sävypinnat. - Opin grafiikan tekemiseen olen hankkinut vuosien varrella eri kansalaisopistojen kursseilla.  Useiden vuosien kurssien jälkeen alettiin kyselemään valmiutta siirtyä ohjaamaan metalligrafiikan kurssille. Sehän sopi. Hankittu tietotaito on hyvä siirtää nuoremmille sukupolville, Kristiina kertoo. Monotypia 1/1, painettu eläviä kasveja käyttäen. - Oppiminen on elinikäistä. Useimmiten uuden tietotaidon oppiminen on hauskaa. Ryhmässä vuorovaikutus on antoisaa. Asioihin saa uusia näkökulmia. Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa. Tutustuu