Siirry pääsisältöön

Veera Huhta-Koivisto valmistui Käsityökoulu Tekevästä

Käsityökoulu Tekevässä juhlittiin 25.5.2023 jälleen yhden käsityön taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän valmistumista, kun Veera Huhta-Koivisto sai opintonsa valmiiksi. Kesällä 2016 Käsityöpajasta alkaneet opinnot päättyivät nyt, kun 540 tuntia käsityön opintoja on takana.

Päätöstilaisuudessa esiteltiin päättötyö: kahden tyynyn, taulun ja pöytäliinan muodostama sisustuskokonaisuus, joka tulee mahdollisesti käyttöön Veeran omaan huoneeseen. Yhdessä opettaja Arja Sivulan kanssa kerrattiin päättötyön työvaiheita. 

Veera Huhta-Koivisto ja perhostaulu

Työn suunnittelu alkoi jo syksyllä aiheen valitsemisella ja erilaisten luonnosten tekemisellä. Pohjaväriä mietittiin tarkoin ja lopulta kuudesta eri värikokeilusta päädyttiin kuvassa nähtävään violettiin. Opettaja Arja Sivula muisteli, että värjäyksenkin aikana sävyä vielä säädettiin juuri oikeanlaiseksi.

Veera Huhta-Koivisto värjäsi kankaan laskosvärjäystekniikalla, jossa kangasta taitellaan ja rypistetään elävän pinnan aikaansaamiseksi. Työläimmäksi työvaiheeksi osoittautuikin kankaan silittäminen värjäyksen jälkeen.

Värjättyihin kankaisiin painettiin perhosia, joiden paikat kankaalla Veera sommitteli. Myös piirtämistä harrastava Veera pohti työn suunnittelu- ja kokeiluvaiheessa mahdollisuutta maalata perhoset kankaalle, mutta se osoittautui liian hitaaksi tekniikaksi. Niinpä perhoset painettiin seulojen avulla.

Päättötyön sisustuskokonaisuus: tyynyt, taulu ja pöytäliina.

Veera Huhta-Koivisto on tyytyväinen päättötyöhönsä. Alussa suunnitelmissa oli myös verhojen tekeminen, mutta niiden valmistaminen hylättiin aikapulan vuoksi. 

Seitsemään käsityökoulun vuoteen on mahtunut monta työtä. Veeralle itselleen mieleen ovat jääneet erityisesti huovutustyöt ja makramee-mandala, mutta tehtyjen töiden lista on pitkä. Äkkiä mieleen tulevat mm. valotaulu, kudottu pöytäliina, ötökkähotelli, riisityyny hartioille, metalliverkosta muotoiltu ja paperimassalla päällystetty nalle ja isänpäivälahjaksi maalattu t-paita. Muutaman viime vuoden ajan töitä on dokumentoitu Peda.net-alustalle, ja sieltä viime vuosien töitä on helppo palauttaa mieleen.

Vanhemmat Anu ja Mika Huhta-Koivisto kahvittelivat käsityökoulun päättötilaisuudessa jo toista kevättä peräkkäin, sillä viime keväänä valmistui isosisko Sanni Huhta-Koivisto. Huhta-Koiviston perheessä alkaa nyt uudenlainen aika, kun ketään ei enää kuljeteta Käsityökouluun. Anu Huhta-Koivisto on iloinen siitä, että tyttäret ovat harrastaneet pitkäjänteisesti. - Harrastuksessa kaverit ovat tärkeitä ja käsitöitä tehdessä on kiva jakaa tekemistä toisten kanssa. Tämä on ollut mahdollista Käsityökoulu Tekevässä, Anu Huhta-Koivisto toteaa.

Todistusta antaessaan Kurikan kansalaisopiston rehtori Päivi Rantamäki onnitteli Veeraa pitkän rupeaman saattamisesta valmiiksi. Käsityökoulu ja käsitöiden tekeminen on tarjonnut uusia kokemuksia ja onnistumisia, mutta varmasti myös epäonnistumisia. - Hienoa on myös se, että samasta perheestä on valmistunut kaksi sisarta peräkkäin. Sisaruksilla on yhteinen kokemus Käsityökoulu Tekevässä opiskelusta, Rantamäki totesi.

Myös opettaja Arja Sivula kiitti valmistuvaa oppilastaan hyvästä yhteistyötä. Samalla hän muisteli, että kyseessä taisi olla hänen urallaan 25. valmistuva oppilas.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soitinrakennus vie mukanaan

Kurikkalainen Tapani Harju opettaa kansalaisopistossa soitinrakennusta. Sunnuntaisin kokoontuu ryhmä sekä päivällä että illalla rakentamaan erilaisia sähkökitaroita ja sähköbassoja. Kursseilla keskitytään Fender-tyylisiin pulttikaulaisiin soittimiin. Harju on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta soitinrakennuksen linjalta 2014 soitinrakennusartesaaniksi. - Olen aina tykännyt tehdä puutöitä ja musiikkiharrastus alkoi 14-vuotiaana. Kun minusta ei rokkistaraa tullut, niin tässä soitinrakennuksessa yhdistyvät loistavasti molemmat asiat, musiikki ja puutyöt, Harju kertoo. Tapani Harju kulttuurimatkalla Turussa. Förillä tois puol jokkee. - Vuonna 2009 menin Jukka Katteluksen pitämälle kurssille Seinäjoen kansalaisopistoon. Ensimmäisestä kerrasta lähtien oli olo että "WAU mitä hommaa! Tuolla ukolla on aivan uskomaton ammattitaito asiaan liittyen. Tuollaista työtä tahtoisin itsekin tehdä." Tässä sitä nyt ollaan, olen tehnyt 8 vuotta opettajan töitä kansalais

Lavalla! Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmät 22.-23.4.2023

Kurikan yhtenäiskoulun auditorio. Keskuspuistikko 23, 61300 Kurikka Tilaisuuteen maksuton sisäänpääsy.  Saliin voi tulla ja sieltä poistua aina tauon aikana. Aikataulu: Lauantai 22.4.2023 Klo 12.15-12.45 Mandoliini soi. Opettaja Juha Runsala / Ari Kivistö Tauko Klo 13.00-13.45 Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 3. Opettaja Ari Kivistö Nuoret yksilöoppilaat. Opettaja Janos Tisza Tauko Klo 14.00-14.45 Marin musikantit. Opettaja Mari Luomala-Kulkula Tauko Klo 15.00-15.30 Laulukööri Mesikset. Opettaja Matti Saari Tauko Klo 15.45-16.45 Aikuisten bändikoulu: Teoreettinen improvisaatio. Opettaja Ari Kivistö Bändikoulu, Jurva. Opettaja Ari Kivistö ¤ ¤ ¤ Sunnuntai 23.4.2023 Klo 12.00-13.00 Keskikylän teatteri. Opettaja Eeva Saha Mettumaarikuoro. Opettaja Matti Ala-Välkkilä The Pojat. Opettaja Henriikka Warmbold Tauko Klo 13.15-14.15 Tanssimusiikin orkesteri. Opettaja Stefan Lenkiewicz Saksofonin yksilöopiskelijat. Opettaja Stefan Lenkiewicz Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 1.

Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 vinkkejä varautumiseen

Kurikkalan setlementin yhteistyössä Kurikan Marttojen kanssa järjestämissä Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 klo 17 alkaen yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kohtala kertoo aiheesta tarkemmin puheenvuorossaan Kotivara kuntoon. Lisäksi ohjelmassa lintujen tunnistusvisa, Heidi Pajuluoman ja Sanni Kalliosaaren musiikkiesitys ja esittelen lyhyesti Kurikan Marttojen toimintaa. Lopuksi pelataan bingoa Marttojen tämän vuoden teemana on varautuminen. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja valmiuksia miten selviytyä erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten esim. sähkökatkon aikana. Pyritään siihen, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia. Martat antavat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin. Varautumistaidot lisäävät turvallisuuden tunnetta ja vahvistavat pärjäämisen kokemusta. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten vaikkapa mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa. Suomen Pelastu