Siirry pääsisältöön

Jumppaa iloisessa ryhmässä

Kurikkalainen Johanna Penttinen ohjaa jumppaa kansalaisopistossa jo viidettä lukuvuotta. Päätyönä on toimia laaja-alaisena erityisopettajana Paulaharjun koulussa, mutta illalla on aikaa Naisten kuntojumpalle Paulaharjun koulussa, aiemmin myös Luovan nuorisoseuralla.

- Kansalaisopistosta minua kysyttiin Naisten kuntojumpan ohjaajaksi viisi vuotta sitten. Lupasin harkita. Ohjaaminen houkutteli ja suostuin pyyntöön. Ajattelin, että ehkä selviän siitä. Tapaan sanoa, että ei voi antaa omalle laiskottelun houkutukselle periksi, kun itse ohjaa. On pakko mennä, ja tulee oma liikunta siinä samalla "suoritettua". Hyvä niin!

Alkulämmittelyssä koko kroppa liikkuu. Tässä on menossa painonsiirto, ja kädet viuhuvat lennokkaasti mukana. Kuva Janne Pulkkinen.


- Tieni ohjaajaksi on lähtenyt omasta jumppaharrastuksesta. Olin lukiossa, kun Kurikan Naisvoimistelijat alkoivat ohjata step-aerobickia. Menin jumppaan ja innostuin lajista niin, että halusin ohjata sitä itsekin. Seuraavana talvena lähdin toisen innokkaan nuoren kanssa Tampereelle Varalan urheiluopistolle kouluttautumaan ja ohjasin steppiä sen jälkeen vähän aikaa. 

- Opiskeluvuosinani Jyväskylässä oli tarjolla iso valikoima ryhmäliikuntaa yliopistolla. Tutustuin moniin eri jumppalajeihin ja "talletin" mieleeni liikkeitä, ideoita ja ohjaajan taitoja. Palasin Kurikkaan vuonna 2005 ja vuonna 2006 aloin ohjata Kurikan Naisvoimistelijoissa step-aerobickia. Seuran ohjaajien kanssa osallistuimme erilaisiin jumpan ideapäiviin. Ensimmäinen varsinainen ohjaajan peruskoulutukseni on LesMills-konseptin BodyPump-ohjaajakoulutus, jonka suoritin 2009. Sen tiimoilta on säännöllistä ohjauksen taitojen ylläpitoa vuosittain, Penttinen kertoo.

- Koronan suljettua jumppasalit keväällä 2020, ohjasin jumpat verkossa Meet-sovelluksen kautta. Siinä oli omat haasteensa minulla ja jumppaajilla. Omaa ohjaamista ja jumppaamista oli koomista katsoa tietokoneen ruudulta. Eräällä kerralla tietokoneestani loppui akku jumpan loppupuolella. Onnistuin saamaan varakoneella jumpan vielä uudelleen käyntiin. Etäjumpan ohjaaminen kaiken kaikkiaan on jäänyt omanlaisenaan vaiheena mieleeni.

Liikunnan iloa hiihtoladulla. Kuva Isla Penttinen.


- Opettajan näkökulmasta katsottuna kansalaisopisto näyttäytyy minulle paikkana, joka välittää niin asiakkaistaan kuin opettajistaankin ja kuuntelee heitä. Tarjonta on monipuolista ja tiedotus pelaa. Minun on ollut helppoa asioida ystävällisten toimiston naisten kanssa.

Jos jumppakärpänen on sinua(kin) puraissut, tykkäät rytmikkään musiikin mukaan jumppaamisesta iloisessa ryhmässä etkä hätkähdä hikoilua, askelluksia ja liikkumista salissa eri suuntiin, tule mukaan ensi syksynä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjelma: Kevätnäyttelysuunnistus 27.-28.4.2024

Päivitetty 12.4.2024. Tiedot päivittyvät. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Kurikan kansalaisopiston kuvataiteen ja käden taitojen kevätnäyttely  kurssien toimitiloissa . Näyttely on avoinna la 27.4. klo 10-14 ja su 28.4. klo 12-18. Vierailla voi valitsemissaan kohteissa. Kannustamme osallistumaan näyttelysuunnistukseen siten, että kahden päivän aikana kiertää monta näyttelykohdetta ja kerää leimoja näyttelypassiin. Täyden passin (6 vierailukohdetta) voi palauttaa mihin tahansa näyttelykohteeseen ja näin osallistua opistolahjakorttien arvontaan. Näyttelypasseja ja ohjelmia saa kirjastoilta ja opistolta 17.4. alkaen. Niitä on jaossa myös kaikissa näyttelykohteissa. Merkitse päivä jo kalenteriin ja seuraa tiedotusta! Monissa näyttelypisteissä myynnissä kahvia ja arpoja. Vierailtavat kohteet Jalasjärvi Iloniemi, opistotila , Koskitie 5, Jalasjärvi  Keramiikka,  Kivat käsityöt, Kudonta, Lasityöt, Lasten kuvataiteen perusopetus, Makramee, Tölkinavaajatyöt  Luopajärven kudonta

Käsityön ilon jakaminen viikon huippuhetkiä

Kurikkalaislähtöinen kädentaitojen opettaja Riitta Koskinen opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä hetkellä Kudonta ja käsityö -kursseilla sekä lyhyillä kranssien, kynttilöiden ja korttien valmistamisen kursseilla. Tarjolla oli syksyllä myös Kangaspuilla kutomisen perusteita -kurssi, joka on laadittu osaamisperusteiseksi siten, että halutessaan opiskelija voi saada siitä opintopisteitä.  Riitta on ahkera käsitöiden tekijä itsekin.  - Päivitän omilla käsitöilläni  @rullaliisa Instagram-tiliä ja nautin käsityösohvani idearikkaudesta. Kerron myös Kurikan kansalaisopiston Facebook-tilillä kädentaitoryhmieni kuulumisia pari kertaa kuukaudessa. Kuva Timo Niemelä - Kurikan kansalaisopiston lisäksi opetan Kauhajoen kansalaisopistoissa ja opettaminen on tällä hetkellä ainoa työni. Koska nyt on joulutauko, käytän aikani opiskeluun ja käsitöihin. Aloitin elokuussa Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, ja nyt aion kiriä opintojani ja kutoa i

Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa

Kurikkalainen Kristiina Lohiluoma opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä lukukaudella grafiikkaa kankaalle, sekä ohjaa kuntouttavan työtoiminnan Joppari-ryhmää.  Kristiina Lohiluoma Aiemmin ohjelmassa on ollut myös  lino/puupiirroskurssi ja metalligrafiikkaa. Kurikan kansalaisopiston lisäksi Lohiluoma opettaa myös muissa alueen kansalaisopistoissa. Kevätkokous. Metalligrafiikkaa. Perinteinen kuparilevyn viivasyövytys ja hartsilla sävypinnat. - Opin grafiikan tekemiseen olen hankkinut vuosien varrella eri kansalaisopistojen kursseilla.  Useiden vuosien kurssien jälkeen alettiin kyselemään valmiutta siirtyä ohjaamaan metalligrafiikan kurssille. Sehän sopi. Hankittu tietotaito on hyvä siirtää nuoremmille sukupolville, Kristiina kertoo. Monotypia 1/1, painettu eläviä kasveja käyttäen. - Oppiminen on elinikäistä. Useimmiten uuden tietotaidon oppiminen on hauskaa. Ryhmässä vuorovaikutus on antoisaa. Asioihin saa uusia näkökulmia. Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa. Tutustuu