Siirry pääsisältöön

Jumppaa iloisessa ryhmässä

Kurikkalainen Johanna Penttinen ohjaa jumppaa kansalaisopistossa jo viidettä lukuvuotta. Päätyönä on toimia laaja-alaisena erityisopettajana Paulaharjun koulussa, mutta illalla on aikaa Naisten kuntojumpalle Paulaharjun koulussa, aiemmin myös Luovan nuorisoseuralla.

- Kansalaisopistosta minua kysyttiin Naisten kuntojumpan ohjaajaksi viisi vuotta sitten. Lupasin harkita. Ohjaaminen houkutteli ja suostuin pyyntöön. Ajattelin, että ehkä selviän siitä. Tapaan sanoa, että ei voi antaa omalle laiskottelun houkutukselle periksi, kun itse ohjaa. On pakko mennä, ja tulee oma liikunta siinä samalla "suoritettua". Hyvä niin!

Alkulämmittelyssä koko kroppa liikkuu. Tässä on menossa painonsiirto, ja kädet viuhuvat lennokkaasti mukana. Kuva Janne Pulkkinen.


- Tieni ohjaajaksi on lähtenyt omasta jumppaharrastuksesta. Olin lukiossa, kun Kurikan Naisvoimistelijat alkoivat ohjata step-aerobickia. Menin jumppaan ja innostuin lajista niin, että halusin ohjata sitä itsekin. Seuraavana talvena lähdin toisen innokkaan nuoren kanssa Tampereelle Varalan urheiluopistolle kouluttautumaan ja ohjasin steppiä sen jälkeen vähän aikaa. 

- Opiskeluvuosinani Jyväskylässä oli tarjolla iso valikoima ryhmäliikuntaa yliopistolla. Tutustuin moniin eri jumppalajeihin ja "talletin" mieleeni liikkeitä, ideoita ja ohjaajan taitoja. Palasin Kurikkaan vuonna 2005 ja vuonna 2006 aloin ohjata Kurikan Naisvoimistelijoissa step-aerobickia. Seuran ohjaajien kanssa osallistuimme erilaisiin jumpan ideapäiviin. Ensimmäinen varsinainen ohjaajan peruskoulutukseni on LesMills-konseptin BodyPump-ohjaajakoulutus, jonka suoritin 2009. Sen tiimoilta on säännöllistä ohjauksen taitojen ylläpitoa vuosittain, Penttinen kertoo.

- Koronan suljettua jumppasalit keväällä 2020, ohjasin jumpat verkossa Meet-sovelluksen kautta. Siinä oli omat haasteensa minulla ja jumppaajilla. Omaa ohjaamista ja jumppaamista oli koomista katsoa tietokoneen ruudulta. Eräällä kerralla tietokoneestani loppui akku jumpan loppupuolella. Onnistuin saamaan varakoneella jumpan vielä uudelleen käyntiin. Etäjumpan ohjaaminen kaiken kaikkiaan on jäänyt omanlaisenaan vaiheena mieleeni.

Liikunnan iloa hiihtoladulla. Kuva Isla Penttinen.


- Opettajan näkökulmasta katsottuna kansalaisopisto näyttäytyy minulle paikkana, joka välittää niin asiakkaistaan kuin opettajistaankin ja kuuntelee heitä. Tarjonta on monipuolista ja tiedotus pelaa. Minun on ollut helppoa asioida ystävällisten toimiston naisten kanssa.

Jos jumppakärpänen on sinua(kin) puraissut, tykkäät rytmikkään musiikin mukaan jumppaamisesta iloisessa ryhmässä etkä hätkähdä hikoilua, askelluksia ja liikkumista salissa eri suuntiin, tule mukaan ensi syksynä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soitinrakennus vie mukanaan

Kurikkalainen Tapani Harju opettaa kansalaisopistossa soitinrakennusta. Sunnuntaisin kokoontuu ryhmä sekä päivällä että illalla rakentamaan erilaisia sähkökitaroita ja sähköbassoja. Kursseilla keskitytään Fender-tyylisiin pulttikaulaisiin soittimiin. Harju on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta soitinrakennuksen linjalta 2014 soitinrakennusartesaaniksi. - Olen aina tykännyt tehdä puutöitä ja musiikkiharrastus alkoi 14-vuotiaana. Kun minusta ei rokkistaraa tullut, niin tässä soitinrakennuksessa yhdistyvät loistavasti molemmat asiat, musiikki ja puutyöt, Harju kertoo. Tapani Harju kulttuurimatkalla Turussa. Förillä tois puol jokkee. - Vuonna 2009 menin Jukka Katteluksen pitämälle kurssille Seinäjoen kansalaisopistoon. Ensimmäisestä kerrasta lähtien oli olo että "WAU mitä hommaa! Tuolla ukolla on aivan uskomaton ammattitaito asiaan liittyen. Tuollaista työtä tahtoisin itsekin tehdä." Tässä sitä nyt ollaan, olen tehnyt 8 vuotta opettajan töitä kansalais

Lavalla! Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmät 22.-23.4.2023

Kurikan yhtenäiskoulun auditorio. Keskuspuistikko 23, 61300 Kurikka Tilaisuuteen maksuton sisäänpääsy.  Saliin voi tulla ja sieltä poistua aina tauon aikana. Aikataulu: Lauantai 22.4.2023 Klo 13.00-13.45 Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 3. Opettaja Ari Kivistö Nuoret yksilöoppilaat. Opettaja Janos Tisza Tauko Klo 14.00-14.45 Marin musikantit. Opettaja Mari Luomala-Kulkula Tauko Klo 15.00-15.30 Laulukööri Mesikset. Opettaja Matti Saari Tauko Klo 15.45-16.445 Aikuisten bändikoulu: Teoreettinen improvisaatio. Opettaja Ari Kivistö Bändikoulu, Jurva. Opettaja Ari Kivistö ¤ ¤ ¤ Sunnuntai 23.4.2023 Klo 12.00-13.00 Keskikylän teatteri. Opettaja Eeva Saha Mettumaarikuoro. Opettaja Matti Ala-Välkkilä The Pojat. Opettaja Henriikka Warmbold Tauko Klo 13.15-14.15 Tanssimusiikin orkesteri. Opettaja Stefan Lenkiewicz Saksofonin yksilöopiskelijat. Opettaja Stefan Lenkiewicz Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 1. Opettaja Ari Kivistö Tauko Klo 14.30-15.15 Jalasjärven soittokunta. Opett

Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 vinkkejä varautumiseen

Kurikkalan setlementin yhteistyössä Kurikan Marttojen kanssa järjestämissä Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 klo 17 alkaen yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kohtala kertoo aiheesta tarkemmin puheenvuorossaan Kotivara kuntoon. Lisäksi ohjelmassa lintujen tunnistusvisa, Heidi Pajuluoman ja Sanni Kalliosaaren musiikkiesitys ja esittelen lyhyesti Kurikan Marttojen toimintaa. Lopuksi pelataan bingoa Marttojen tämän vuoden teemana on varautuminen. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja valmiuksia miten selviytyä erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten esim. sähkökatkon aikana. Pyritään siihen, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia. Martat antavat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin. Varautumistaidot lisäävät turvallisuuden tunnetta ja vahvistavat pärjäämisen kokemusta. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten vaikkapa mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa. Suomen Pelastu