Siirry pääsisältöön

Sanni Huhta-Koivisto valmistui Käsityökoulu Tekevästä

Sanni Huhta-Koivisto sai valmiiksi käsityön taiteen perusopintojen yleisen oppimäärän 10 vuoden opiskelun jälkeen. Saavutusta juhlistettiin kakkukahvin äärellä ti 24.5. kansalaisopistolla.  Päättötyönään Sanni Huhta-Koivisto valmisti virkatun asustekokonaisuuden, johon kuuluvat pipo, kaulahuivi ja lapaset. - Päättötyön ajatus sai alkunsa huivista. Virkkaus on itselleni mieleinen tekniikka, kotona on nytkin virkkaustöitä tekeillä. Pitkäjänteisen työn saaminen valmiiksi tuntuu kivalta, Sanni toteaa.

Sanni ja päättötyönä valmistunut asustekokonaisuus

Sanni Huhta-Koivisto laskeskelee perheensä ja opettaja Arja Sivulan kanssa, että käsityökoulun aikana töitä on valmistunut useita kymmeniä. Kaikki työt ovat kotona tallessa, tosin ihan kaikki eivät ole esillä. Erityisesti Sannin mieleen on onnistuneena työnä jäänyt solmeiltu makramee-mandala, joka on edelleen kotona seinällä. 

- Työ aloitetaan piirtämällä suunnitelma. Taitoa kysyy suunnitelman toteuttaminen, esimerkiksi kanaverkosta rakennettavan hahmon muotoileminen suunnitelman mukaan. Tässä Sanni on erityisen lahjakas, käden ja ajatuksen yhteistyö toimii hyvin, opettaja Arja Sivula kertoo. Sanni opiskelee parhaillaan leipuri-kondiittoriksi ja saa tulevassa ammatissaan jatkaa kädentaitojen käyttöä.

Vanhemmat Anu ja Mika Huhta-Koivisto ovat tarjonneet vuosien varrella mm. kannustusta ja kuljetusapua. - Toki lapsen oma innostus ja kiinnostus ovat tärkeitä, jotta harrastusta jaksaa jatkaa. Olemme kotona kuitenkin kannustaneet hyvään harrastukseen. Käsillä tekeminen tuottaa iloa ja antaa eväitä tulevan elämän hyvinvointiin, Anu Huhta-Koivisto toteaa. - Kyllä lapsi ja nuori voisi vapaa-aikansa paljon huonomminkin käyttää, maata esimerkiksi sohvalla puhelimen kanssa, Mika Huhta-Koivisto jatkaa.

- On hienoa, että olet jaksanut tehdä pitkäjänteisesti työtä ja olet saanut suoritettua oppimäärän kokonaan. Ansaitsemasi todistus on tietysti tärkeä, mutta ehkä sitäkin tärkeämpiä ovat kuitenkin käsityökoulussa hankitut taidot: pitkäjänteisyys, kädentaidot, suunnitteleminen ja suunnitelmien toteuttaminen, kansalaisopiston rehtori Päivi Rantamäki muistuttaa.

Todistus ja kukat opintonsa suorittaneelle

Käsityökoulu Tekevässä opiskellaan ryhmissä, joissa eri-ikäiset lapset ja nuoret toimivat yhdessä ja jokainen etenee oman suunnitelmansa ja ikätasonsa mukaan. Siinä oppii yhteistyötä ja käsityökoulun toimintakulttuuri siirtyy vanhemmilta nuoremmille. Huhta-Koiviston perheestä käsityökoulussa jatkaa vielä pikkusisko Veera.

Käsityökoulu Tekevässä Sanni on opiskellut joka kesä myös käsityöpajoissa. Siellä ovat valmistuneet mm. hyönteishotelli, retkialusta ja tarjotin. Äiti Anu Huhta-Koivisto muisteleekin, että Sannin ollessa pieni kesäkuussa aikataulutettiin tarkasti menoja, jotta tytöt ehtivät kaikkiin mieluisiin harrastuksiin. Tulevana kesänäkin Sanni on vielä ilmoittautunut käsityöpajaan. Suunnitelmana on kutoa ainakin mattoa.

Tilatekstiili Kurikkalan saliin

Keväällä 2021 valmistui Aada Nevalan, Nina Huuskosen ja Laura Mäenpään käsityökoulun päättötyönä Kurikkalan Setlementin tilaama tilatekstiili Kurikkalan saliin. Kaikki lukuvuoden 2020-2021 opiskelijat osallistuivat työn tekemiseen, Sanni Huhta-Koivisto myös.

Tilatekstiili Kurikkalan salin seinällä


Tekstiili on nähtävillä Kurikkalan salissa. Kansalaisopistotoimintaa kuvaavassa monioksaisessa ja -lehtisessä puussa toistuvat Suomen setlementtiliikkeen värit.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lavalla! Kurikan kansalaisopiston esittävän taiteen ryhmät 22.-23.4.2023

Kurikan yhtenäiskoulun auditorio. Keskuspuistikko 23, 61300 Kurikka Tilaisuuteen maksuton sisäänpääsy.  Saliin voi tulla ja sieltä poistua aina tauon aikana. Aikataulu: Lauantai 22.4.2023 Klo 12.15-12.45 Mandoliini soi. Opettaja Juha Runsala / Ari Kivistö Tauko Klo 13.00-13.45 Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 3. Opettaja Ari Kivistö Nuoret yksilöoppilaat. Opettaja Janos Tisza Tauko Klo 14.00-14.45 Marin musikantit. Opettaja Mari Luomala-Kulkula Tauko Klo 15.00-15.30 Laulukööri Mesikset. Opettaja Matti Saari Tauko Klo 15.45-16.45 Aikuisten bändikoulu: Teoreettinen improvisaatio. Opettaja Ari Kivistö Bändikoulu, Jurva. Opettaja Ari Kivistö ¤ ¤ ¤ Sunnuntai 23.4.2023 Klo 12.00-13.00 Keskikylän teatteri. Opettaja Eeva Saha Mettumaarikuoro. Opettaja Matti Ala-Välkkilä The Pojat. Opettaja Henriikka Warmbold Tauko Klo 13.15-14.15 Tanssimusiikin orkesteri. Opettaja Stefan Lenkiewicz Saksofonin yksilöopiskelijat. Opettaja Stefan Lenkiewicz Aikuisten bändikoulu: Jokitörmän orkesteri 1.

Käsityön ilon jakaminen viikon huippuhetkiä

Kurikkalaislähtöinen kädentaitojen opettaja Riitta Koskinen opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä hetkellä Kudonta ja käsityö -kursseilla sekä lyhyillä kranssien, kynttilöiden ja korttien valmistamisen kursseilla. Tarjolla oli syksyllä myös Kangaspuilla kutomisen perusteita -kurssi, joka on laadittu osaamisperusteiseksi siten, että halutessaan opiskelija voi saada siitä opintopisteitä.  Riitta on ahkera käsitöiden tekijä itsekin.  - Päivitän omilla käsitöilläni  @rullaliisa Instagram-tiliä ja nautin käsityösohvani idearikkaudesta. Kerron myös Kurikan kansalaisopiston Facebook-tilillä kädentaitoryhmieni kuulumisia pari kertaa kuukaudessa. Kuva Timo Niemelä - Kurikan kansalaisopiston lisäksi opetan Kauhajoen kansalaisopistoissa ja opettaminen on tällä hetkellä ainoa työni. Koska nyt on joulutauko, käytän aikani opiskeluun ja käsitöihin. Aloitin elokuussa Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, ja nyt aion kiriä opintojani ja kutoa i

Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 vinkkejä varautumiseen

Kurikkalan setlementin yhteistyössä Kurikan Marttojen kanssa järjestämissä Kurikkalan kevätiltamissa 25.3.2023 klo 17 alkaen yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kohtala kertoo aiheesta tarkemmin puheenvuorossaan Kotivara kuntoon. Lisäksi ohjelmassa lintujen tunnistusvisa, Heidi Pajuluoman ja Sanni Kalliosaaren musiikkiesitys ja esittelen lyhyesti Kurikan Marttojen toimintaa. Lopuksi pelataan bingoa Marttojen tämän vuoden teemana on varautuminen. Tavoitteena on lisätä tietoa, taitoa ja valmiuksia miten selviytyä erilaisissa arjen häiriötilanteissa, kuten esim. sähkökatkon aikana. Pyritään siihen, että jokaisen tulisi pärjätä poikkeustilanteessa kotona ainakin 72 tuntia. Martat antavat konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin. Varautumistaidot lisäävät turvallisuuden tunnetta ja vahvistavat pärjäämisen kokemusta. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten vaikkapa mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa. Suomen Pelastu