Sanni Huhta-Koivisto sai valmiiksi käsityön taiteen perusopintojen yleisen oppimäärän 10 vuoden opiskelun jälkeen. Saavutusta juhlistettiin kakkukahvin äärellä ti 24.5. kansalaisopistolla. Päättötyönään Sanni Huhta-Koivisto valmisti virkatun asustekokonaisuuden, johon kuuluvat pipo, kaulahuivi ja lapaset. - Päättötyön ajatus sai alkunsa huivista. Virkkaus on itselleni mieleinen tekniikka, kotona on nytkin virkkaustöitä tekeillä. Pitkäjänteisen työn saaminen valmiiksi tuntuu kivalta, Sanni toteaa.
Sanni ja päättötyönä valmistunut asustekokonaisuus |
Sanni Huhta-Koivisto laskeskelee perheensä ja opettaja Arja Sivulan kanssa, että käsityökoulun aikana töitä on valmistunut useita kymmeniä. Kaikki työt ovat kotona tallessa, tosin ihan kaikki eivät ole esillä. Erityisesti Sannin mieleen on onnistuneena työnä jäänyt solmeiltu makramee-mandala, joka on edelleen kotona seinällä.
- Työ aloitetaan piirtämällä suunnitelma. Taitoa kysyy suunnitelman toteuttaminen, esimerkiksi kanaverkosta rakennettavan hahmon muotoileminen suunnitelman mukaan. Tässä Sanni on erityisen lahjakas, käden ja ajatuksen yhteistyö toimii hyvin, opettaja Arja Sivula kertoo. Sanni opiskelee parhaillaan leipuri-kondiittoriksi ja saa tulevassa ammatissaan jatkaa kädentaitojen käyttöä.
Vanhemmat Anu ja Mika Huhta-Koivisto ovat tarjonneet vuosien varrella mm. kannustusta ja kuljetusapua. - Toki lapsen oma innostus ja kiinnostus ovat tärkeitä, jotta harrastusta jaksaa jatkaa. Olemme kotona kuitenkin kannustaneet hyvään harrastukseen. Käsillä tekeminen tuottaa iloa ja antaa eväitä tulevan elämän hyvinvointiin, Anu Huhta-Koivisto toteaa. - Kyllä lapsi ja nuori voisi vapaa-aikansa paljon huonomminkin käyttää, maata esimerkiksi sohvalla puhelimen kanssa, Mika Huhta-Koivisto jatkaa.
- On hienoa, että olet jaksanut tehdä pitkäjänteisesti työtä ja olet saanut suoritettua oppimäärän kokonaan. Ansaitsemasi todistus on tietysti tärkeä, mutta ehkä sitäkin tärkeämpiä ovat kuitenkin käsityökoulussa hankitut taidot: pitkäjänteisyys, kädentaidot, suunnitteleminen ja suunnitelmien toteuttaminen, kansalaisopiston rehtori Päivi Rantamäki muistuttaa.
Todistus ja kukat opintonsa suorittaneelle |
Käsityökoulu Tekevässä opiskellaan ryhmissä, joissa eri-ikäiset lapset ja nuoret toimivat yhdessä ja jokainen etenee oman suunnitelmansa ja ikätasonsa mukaan. Siinä oppii yhteistyötä ja käsityökoulun toimintakulttuuri siirtyy vanhemmilta nuoremmille. Huhta-Koiviston perheestä käsityökoulussa jatkaa vielä pikkusisko Veera.
Käsityökoulu Tekevässä Sanni on opiskellut joka kesä myös käsityöpajoissa. Siellä ovat valmistuneet mm. hyönteishotelli, retkialusta ja tarjotin. Äiti Anu Huhta-Koivisto muisteleekin, että Sannin ollessa pieni kesäkuussa aikataulutettiin tarkasti menoja, jotta tytöt ehtivät kaikkiin mieluisiin harrastuksiin. Tulevana kesänäkin Sanni on vielä ilmoittautunut käsityöpajaan. Suunnitelmana on kutoa ainakin mattoa.
Kommentit
Lähetä kommentti