Siirry pääsisältöön

Käsityökoulu TEKEVÄn päättötodistuksia jaettiin

Käsityökoulu TEKEVÄstä jaettiin lukuvuoden 2019-2020 päätteeksi päättötodistus kolmelle koko oppimäärän suorittaneelle opiskelijalle. Valmistuneet olivat Nina Huuskonen, Laura Mäenpää ja Aada Nevala. Koronan vuoksi todistuksia jaettiin vasta syyskuussa, kun kokoontumisrajoitukset oli purettu.

Tilaisuuteen ehtinyt Nina Huuskonen muisteli yhdessä opettaja Arja Sivulan ja äiti Mari Huuskosen kanssa kuluneita Käsityökoulun vuosia. Kotona on käytössä lukuisia käsityökoulussa valmistuneita töitä: esimerkiksi valotaulu, koristevalo ja villasukat. Myös itse tehtyjen kynttiöiden valosta on vuosien varrella nautittu. Nina Huuskonen itse nimeää vuosien varrelta mieleen jääneen erityisesti savitöiden tekemisen, ja tuikulle tarkoitettu talo on sekin edelleen käytössä. 

Päättötyönään tyttötrio tarttui tilaustyöhön. Kurikkalan Setlementti ja kansalaisopisto tilasivat Käsityökoululta Kurikkalan saliin seinätekstiilin. Projekti on edennyt mittausten ja suunnittelun kautta toteutukseen. Koronarajoitusten astuttua voimaan keväällä TEKEVÄkin siirtyi etäopetukseen ja huovuttamalla sekä kutomalla toteutettavan seinätekstiilin valmistaminen keskeytyi. Mäenpää ja Nevala jatkavat vielä Käsityökoulussa tilaustyön tekemistä valmiiksi asti.

Rehtori Päivi Rantamäki muistutti puheenvuorossaan, että käsityötaiteen perusopetuksen 500 tunnin suorittaminen vaatii sitkeyttä ja vuosien sitoutumista. Se tarjoaa mahdollisuuksia syventää peruskoulun käsityöopetuksen taitoja, kehittää luovuutta ja oppia uutta. Mahdollisuus on hyödyntää saatua todistusta jatko-opinnoissa ja ainakin se luo perustan elinikäiselle harrastukselle. Yhtä mieltä oltiin siitä, että Käsityökoulussa on tullut tehtyä paljon sellaista, mikä olisi muuten jäänyt tekemättä.

Päättötodistuksen saanut Nina Huuskonen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Romanikieli vahva osa identiteettiä

Peräseinäjokelainen Taito Lindeman aloittaa syyskuussa romanikielen opettamisen Kurikan kansalaisopistossa. - Työni ohella olen aktiivisesti mukana myös seurakunnan vapaaehtoistyössä. Olen tehnyt mm. Itä-Euroopan alueella romanien parissa lähetystyötä ja siellä ihaillut, kuinka he puhuvat aivan arkikielenään romanikieltä. Tämä on herättänyt sydämessäni halua tuoda tätä samaa myös omaan kotimaahani. Taito Lindeman - Olen itse oppinut romanikielen lapsuudenkodissa ja vähän lisäksi myös aikuisenakin, pääasiassa ihan puheen kautta. Isovanhempani, vanhempani ja vanhemmat veljeni puhuivat paljon romanikieltä kun asuin vielä kotona, joten en voinut jäädä osattomaksi. - Huolenani on, että romanikieli on vähentynyt runsaasti. Itse näen että kielemme on vahva osa meidän identiteettiä. Toiveenani on että kieli elpyisi ihan puheen tasolle asti. - Haluaisin rohkaista ja kannustaa opettelemaan sitä, minkä olemme aikojen saatossa saattaneet kadottaa. Esi-isiemme kieli on vahva osa romanikult...

60-vuotiaan Kurikkalan Setlementin lämminhenkinen juhla

Kansalaisopistossa mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen, kuntalaisille yhteisöllinen paikka kasvaa ja kehittyä ja tulevaisuudessa arvokkaan tehtävän jatkaminen olivat esiin nousseita teemoja, kun  27.10.2024 juhlittiin Kurikkalan Setlementin 60-vuotisjuhlia. Kurikkalan salin olivat juhlaa varten koristelleet Taidekoulu Tekevän kuvataiteen ja käsityön oppilaat opettajiensa Anne Luoman, Minna Salosen ja Niina Keltamäen johdolla. Kuva: Heidi Pajuluoma Avaussanoissa Kurikkalan Setlementin toiminnanjohtaja Päivi Rantamäki toivotti tervetulleeksi juhlistamaan yhdistystä, joka perustettiin 1964 ensimmäisenä maaseudun setlementtinä tarjoamaan päivähoitoa ja kansalaisopistotoimintaa. Kurikkalan Setlementin toiminta on vuosikymmenten saatossa muuttunut, mutta kansalaisopistotoiminta on säilynyt vuodesta 1965 lähtien. Kurssitoiminta alkoi kansalaisten perustaidoilla (esim. konekirjoitus ja maatalouden verotus) ja nykyäänkin  perustaitojen opetusta on tarjolla kansalaisopistoissa. Kurikka...

Kursseille voi tulla kuka vain - vasta-alkaja tai konkari

Kurikkalainen Anneli Kentta opettaa Kurikan kansalaisopistossa kursseja Nuppilukkolaukut ja -kukkarot sekä Laukut ja reput.  - Ensimmäinen ammattini on ompelija, mutta kun vuosien saatossa ei töitä enää ollut, luin lähihoitajaksi. Työn ohessa opiskelin Suomen Yrittäjäopistossa kädentaidon ohjaajaksi. Monia vuosia olen käynyt kansalaisopiston kursseilla. Minulta kysyttiin vuosi sitten keväällä, jos alkaisin opettamaan Nuppilukkolaukut ja -kukkarot -kurssia .  - Tämän vuoden keväällä kysyttiin, ottaisinko kopin myös Reput ja Laukut -kurssista . Molempiin lupauduin.  - Perheeseeni kuuluu puoliso, lapsia ja lapsenlapsia sekä kääpiövillakoira Rölli. Lapsista 2 asustelee vielä kotona.  - Kursseille voi tulla kuka vain - vasta-alkaja tai konkari - koska malleja on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy jotakin.