Siirry pääsisältöön

Joogavalikoiman uusi tulokas on muistijooga

Kurikkalainen jooganopettaja (SJL) Aila Kuivamäki tarjoaa tulevana lukuvuonna 2020-2021 joogaryhmiä Jalasjärvellä ja Kurikassa kaikkiaan 12. Tarjolla on aamu-, päivä- ja iltaryhmiä. Miehille joogaa on kaksi ryhmää. Kuivamäki haastaa jokaista kokemaan joogan rentouttavan vaikutuksen. Kurssille voi tulla juuri omana itsenään. Joogasta on ollut apua myös yöuneen, kipuihin ja kehon liikkuvuuteen. Joogassa harjoitellaan avoimin mielin, ilman kilpailua.

Uutuutena muistijoogaa


Uutuus muistijooga on uusi, vähän erilainen jooga, joka perustuu liikkeen ja älyllisen tehtävän yhdistämiseen. Harjoituksissa aktivoidaan aivoja ja treenataan muistia unohtamatta huumoria ja naurua. Välillä tehdään koko kehoon vaikuttava joogaharjoitus. Lopuksi keho rentoutetaan ja mieli hiljenee. Muistijoogan tehtävä tehdään MemoMat-muistimatolla, jonka saa kurssilla käyttöönsä. Muistijooga ei paranna muistisairautta. 

Vankkaa kokemusta

Kuivamäki on kokenut joogaaja, jonka oma joogaharrastus on alkanut vuonna 1976. Joogaohjaajan koulutukseen Kuivamäen suostutteli aikoinaan hänen oma joogaopettajansa. Suomen Joogaliiton 2-vuotinen ohjaajakoulutus alkoi kesällä 1996 ja syksyllä Kuivamäki aloitti joogaohjauksen Kurikan kansalaisopistossa. Hän syvensi opintojaan 5-vuotisella jooganopettaja SJL -koulutuksella ja on opiskellut lisäksi 3-vuotisen jooganopettajan täydennyskoulutuksen.

Itsensä kehittämisestä kiinnostunut Aila Kuivamäki osallistuu niin Seinäjoen Seudun Joogayhdistyksen kuin kansalaisopistonkin järjestämiin vuosittaisiin lisäkoulutuksiin, joissa tapaa samalla kollegoja. Kansalaisopiston koulutuksista muistiin on jäänyt erityisesti Kansansivistäjät-koulutus, johon osallistui eri alan opettajia Etelä-Pohjanmaalta. - Hyvää koulutusta olen saanut myös ohjattavilta. Kiitos heille!

Aila Kuivamäki opettaa joogaa Jalasjärvellä ja Kurikassa.


Opettajan paras palkka

Opettaminen on mielekästä, kun ohjattavat ovat motivoituneita, vastaanottavia ja palautetta antavia. Vuorovaikutus ryhmissä on hyvää. Ohjattavien tyytyväisyys on opettajan paras palkka. Eräältä ryhmältäni sain kiitokseksi lukuvuodesta Sylvi Kekkosen mietelauseen "Rakkaus työhön on rakkautta elämään, sen juhlaan ja arkeen." - Suuri kiitos nousee sydämestäni ryhmäläisiä kohtaan.

Aila Kuivamäki muistuttaa, että liike on lääke ja lepo on lääke. Jooga on liikettä ja lepoa - siis hyvää lääkettä. - Aurinkoista ja valoisaa tulevaa kesää kaikille. Pysykää terveinä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjelma: Kevätnäyttelysuunnistus 27.-28.4.2024

Päivitetty 12.4.2024. Tiedot päivittyvät. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Kurikan kansalaisopiston kuvataiteen ja käden taitojen kevätnäyttely  kurssien toimitiloissa . Näyttely on avoinna la 27.4. klo 10-14 ja su 28.4. klo 12-18. Vierailla voi valitsemissaan kohteissa. Kannustamme osallistumaan näyttelysuunnistukseen siten, että kahden päivän aikana kiertää monta näyttelykohdetta ja kerää leimoja näyttelypassiin. Täyden passin (6 vierailukohdetta) voi palauttaa mihin tahansa näyttelykohteeseen ja näin osallistua opistolahjakorttien arvontaan. Näyttelypasseja ja ohjelmia saa kirjastoilta ja opistolta 17.4. alkaen. Niitä on jaossa myös kaikissa näyttelykohteissa. Merkitse päivä jo kalenteriin ja seuraa tiedotusta! Monissa näyttelypisteissä myynnissä kahvia ja arpoja. Vierailtavat kohteet Jalasjärvi Iloniemi, opistotila , Koskitie 5, Jalasjärvi  Keramiikka,  Kivat käsityöt, Kudonta, Lasityöt, Lasten kuvataiteen perusopetus, Makramee, Tölkinavaajatyöt  Luopajärven kudonta

Käsityön ilon jakaminen viikon huippuhetkiä

Kurikkalaislähtöinen kädentaitojen opettaja Riitta Koskinen opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä hetkellä Kudonta ja käsityö -kursseilla sekä lyhyillä kranssien, kynttilöiden ja korttien valmistamisen kursseilla. Tarjolla oli syksyllä myös Kangaspuilla kutomisen perusteita -kurssi, joka on laadittu osaamisperusteiseksi siten, että halutessaan opiskelija voi saada siitä opintopisteitä.  Riitta on ahkera käsitöiden tekijä itsekin.  - Päivitän omilla käsitöilläni  @rullaliisa Instagram-tiliä ja nautin käsityösohvani idearikkaudesta. Kerron myös Kurikan kansalaisopiston Facebook-tilillä kädentaitoryhmieni kuulumisia pari kertaa kuukaudessa. Kuva Timo Niemelä - Kurikan kansalaisopiston lisäksi opetan Kauhajoen kansalaisopistoissa ja opettaminen on tällä hetkellä ainoa työni. Koska nyt on joulutauko, käytän aikani opiskeluun ja käsitöihin. Aloitin elokuussa Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, ja nyt aion kiriä opintojani ja kutoa i

Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa

Kurikkalainen Kristiina Lohiluoma opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä lukukaudella grafiikkaa kankaalle, sekä ohjaa kuntouttavan työtoiminnan Joppari-ryhmää.  Kristiina Lohiluoma Aiemmin ohjelmassa on ollut myös  lino/puupiirroskurssi ja metalligrafiikkaa. Kurikan kansalaisopiston lisäksi Lohiluoma opettaa myös muissa alueen kansalaisopistoissa. Kevätkokous. Metalligrafiikkaa. Perinteinen kuparilevyn viivasyövytys ja hartsilla sävypinnat. - Opin grafiikan tekemiseen olen hankkinut vuosien varrella eri kansalaisopistojen kursseilla.  Useiden vuosien kurssien jälkeen alettiin kyselemään valmiutta siirtyä ohjaamaan metalligrafiikan kurssille. Sehän sopi. Hankittu tietotaito on hyvä siirtää nuoremmille sukupolville, Kristiina kertoo. Monotypia 1/1, painettu eläviä kasveja käyttäen. - Oppiminen on elinikäistä. Useimmiten uuden tietotaidon oppiminen on hauskaa. Ryhmässä vuorovaikutus on antoisaa. Asioihin saa uusia näkökulmia. Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa. Tutustuu