Siirry pääsisältöön

Joogavalikoiman uusi tulokas on muistijooga

Kurikkalainen jooganopettaja (SJL) Aila Kuivamäki tarjoaa tulevana lukuvuonna 2020-2021 joogaryhmiä Jalasjärvellä ja Kurikassa kaikkiaan 12. Tarjolla on aamu-, päivä- ja iltaryhmiä. Miehille joogaa on kaksi ryhmää. Kuivamäki haastaa jokaista kokemaan joogan rentouttavan vaikutuksen. Kurssille voi tulla juuri omana itsenään. Joogasta on ollut apua myös yöuneen, kipuihin ja kehon liikkuvuuteen. Joogassa harjoitellaan avoimin mielin, ilman kilpailua.

Uutuutena muistijoogaa


Uutuus muistijooga on uusi, vähän erilainen jooga, joka perustuu liikkeen ja älyllisen tehtävän yhdistämiseen. Harjoituksissa aktivoidaan aivoja ja treenataan muistia unohtamatta huumoria ja naurua. Välillä tehdään koko kehoon vaikuttava joogaharjoitus. Lopuksi keho rentoutetaan ja mieli hiljenee. Muistijoogan tehtävä tehdään MemoMat-muistimatolla, jonka saa kurssilla käyttöönsä. Muistijooga ei paranna muistisairautta. 

Vankkaa kokemusta

Kuivamäki on kokenut joogaaja, jonka oma joogaharrastus on alkanut vuonna 1976. Joogaohjaajan koulutukseen Kuivamäen suostutteli aikoinaan hänen oma joogaopettajansa. Suomen Joogaliiton 2-vuotinen ohjaajakoulutus alkoi kesällä 1996 ja syksyllä Kuivamäki aloitti joogaohjauksen Kurikan kansalaisopistossa. Hän syvensi opintojaan 5-vuotisella jooganopettaja SJL -koulutuksella ja on opiskellut lisäksi 3-vuotisen jooganopettajan täydennyskoulutuksen.

Itsensä kehittämisestä kiinnostunut Aila Kuivamäki osallistuu niin Seinäjoen Seudun Joogayhdistyksen kuin kansalaisopistonkin järjestämiin vuosittaisiin lisäkoulutuksiin, joissa tapaa samalla kollegoja. Kansalaisopiston koulutuksista muistiin on jäänyt erityisesti Kansansivistäjät-koulutus, johon osallistui eri alan opettajia Etelä-Pohjanmaalta. - Hyvää koulutusta olen saanut myös ohjattavilta. Kiitos heille!

Aila Kuivamäki opettaa joogaa Jalasjärvellä ja Kurikassa.


Opettajan paras palkka

Opettaminen on mielekästä, kun ohjattavat ovat motivoituneita, vastaanottavia ja palautetta antavia. Vuorovaikutus ryhmissä on hyvää. Ohjattavien tyytyväisyys on opettajan paras palkka. Eräältä ryhmältäni sain kiitokseksi lukuvuodesta Sylvi Kekkosen mietelauseen "Rakkaus työhön on rakkautta elämään, sen juhlaan ja arkeen." - Suuri kiitos nousee sydämestäni ryhmäläisiä kohtaan.

Aila Kuivamäki muistuttaa, että liike on lääke ja lepo on lääke. Jooga on liikettä ja lepoa - siis hyvää lääkettä. - Aurinkoista ja valoisaa tulevaa kesää kaikille. Pysykää terveinä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Romanikieli vahva osa identiteettiä

Peräseinäjokelainen Taito Lindeman aloittaa syyskuussa romanikielen opettamisen Kurikan kansalaisopistossa. - Työni ohella olen aktiivisesti mukana myös seurakunnan vapaaehtoistyössä. Olen tehnyt mm. Itä-Euroopan alueella romanien parissa lähetystyötä ja siellä ihaillut, kuinka he puhuvat aivan arkikielenään romanikieltä. Tämä on herättänyt sydämessäni halua tuoda tätä samaa myös omaan kotimaahani. Taito Lindeman - Olen itse oppinut romanikielen lapsuudenkodissa ja vähän lisäksi myös aikuisenakin, pääasiassa ihan puheen kautta. Isovanhempani, vanhempani ja vanhemmat veljeni puhuivat paljon romanikieltä kun asuin vielä kotona, joten en voinut jäädä osattomaksi. - Huolenani on, että romanikieli on vähentynyt runsaasti. Itse näen että kielemme on vahva osa meidän identiteettiä. Toiveenani on että kieli elpyisi ihan puheen tasolle asti. - Haluaisin rohkaista ja kannustaa opettelemaan sitä, minkä olemme aikojen saatossa saattaneet kadottaa. Esi-isiemme kieli on vahva osa romanikult...

60-vuotiaan Kurikkalan Setlementin lämminhenkinen juhla

Kansalaisopistossa mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen, kuntalaisille yhteisöllinen paikka kasvaa ja kehittyä ja tulevaisuudessa arvokkaan tehtävän jatkaminen olivat esiin nousseita teemoja, kun  27.10.2024 juhlittiin Kurikkalan Setlementin 60-vuotisjuhlia. Kurikkalan salin olivat juhlaa varten koristelleet Taidekoulu Tekevän kuvataiteen ja käsityön oppilaat opettajiensa Anne Luoman, Minna Salosen ja Niina Keltamäen johdolla. Kuva: Heidi Pajuluoma Avaussanoissa Kurikkalan Setlementin toiminnanjohtaja Päivi Rantamäki toivotti tervetulleeksi juhlistamaan yhdistystä, joka perustettiin 1964 ensimmäisenä maaseudun setlementtinä tarjoamaan päivähoitoa ja kansalaisopistotoimintaa. Kurikkalan Setlementin toiminta on vuosikymmenten saatossa muuttunut, mutta kansalaisopistotoiminta on säilynyt vuodesta 1965 lähtien. Kurssitoiminta alkoi kansalaisten perustaidoilla (esim. konekirjoitus ja maatalouden verotus) ja nykyäänkin  perustaitojen opetusta on tarjolla kansalaisopistoissa. Kurikka...

Kursseille voi tulla kuka vain - vasta-alkaja tai konkari

Kurikkalainen Anneli Kentta opettaa Kurikan kansalaisopistossa kursseja Nuppilukkolaukut ja -kukkarot sekä Laukut ja reput.  - Ensimmäinen ammattini on ompelija, mutta kun vuosien saatossa ei töitä enää ollut, luin lähihoitajaksi. Työn ohessa opiskelin Suomen Yrittäjäopistossa kädentaidon ohjaajaksi. Monia vuosia olen käynyt kansalaisopiston kursseilla. Minulta kysyttiin vuosi sitten keväällä, jos alkaisin opettamaan Nuppilukkolaukut ja -kukkarot -kurssia .  - Tämän vuoden keväällä kysyttiin, ottaisinko kopin myös Reput ja Laukut -kurssista . Molempiin lupauduin.  - Perheeseeni kuuluu puoliso, lapsia ja lapsenlapsia sekä kääpiövillakoira Rölli. Lapsista 2 asustelee vielä kotona.  - Kursseille voi tulla kuka vain - vasta-alkaja tai konkari - koska malleja on suunniteltu siten, että jokaiselle löytyy jotakin.