Siirry pääsisältöön

Musiikki saa kropan liikkeelle


Tanssiryhmissä opitaan uutta, kohotetaan sykettä ja pidetään hauskaa

Reetta Uusi-Ranta Ilmajoen Koskenkorvalta opettaa Kurikan kansalaisopistossa Bailaamix-ryhmää, kantririvitanssia ja uutuutena hulavannetreeniä (Powerhoop).

Reetta kuvailee itseään hieman hulluttelevaksi, esiintyväksi persoonaksi, joka haluaa, että kaikilla olisi kivaa. Hän ei ota harrastuksiaan liian vakavasti, eikä odota sitä opiskelijoiltaankaan. 

Uusi-Ranta on koulutukseltaan parturi-kampaaja. Hän lähti itämaisen tanssin pyörteisiin mukaan1995. Hän halusi selkävaivoihinsa apua ja saikin. Ohjaustehtävät lankesivat heti miten, kun kysyntää oli ja ohjaajia oli vain muutama. Maakuntaa kierrettiin vuosia ohjaten. Koulutusta Reetta Uusi-Ranta on saanut erilaisilta kursseilta ja myös ulkomaisilta opettajilta. Myöhemmin hän suoritti ohjaajakoulutukset kantririvitanssiin sekä Latinokseen. Hän on ollut mukana monessa esiintyvässä ryhmässä ja tanssi on yksi elämän ilo. Sitä iloa hän yrittä jakaa muillekin.
Reetta Uusi-Ranta
Kansalaisopiston opettajaksi Reetta Uusi-Ranta on päätynyt, koska hän haluaa jakaa tanssin ja liikunnan iloa - ja yhdessä on aina kivempaa. Joskus tunneilla voi käydä niin, että ohjaaja unohtaa liikkeet. Ryhmäläiset sitten muistuttavat, mitä ohjaajan piti tehdä.

Tanssia ja vannetreeniä kolmessa ryhmässä


Tällä hetkellä Kurikassa on käynnissä Bailaamix-tanssiryhmä, joka on latinolaistyyppinen soolotanssi. Tunneilla tehdään lyhyitä koreografioita, jotka on helppo muistaa. Tavoite on nauttia tanssin ilosta ja liikunnasta.

Kantririvitanssissa ollaankin sitten lännenteemassa. Illan mittaan tanssitaan useampaa tanssia välillä hyvinkin hullutellen. Tässäkään ei tarvita paria. Ihan uutena juttuna tammikuussa käynnistyi hulavannetreeni eli Powerhoop, joka on kuntoilua hulavanteen kanssa. Pyöritetään vannetta, tehdään liikesarjoja ja syke kohoaa välillä melkoisestikin. 

Uusi-Ranta kannustaa lähtemään katsomaan, olisiko kiinnostavalta tuntuva kurssi oma juttusi. Kantri-rivitanssissa ollaan hyvinkin rennossa porukassa ja sinne on helppo tulla mukaan. Tällä hetkellä kaivataan miehiä ryhmään. Bailaamix-tanssiryhmässä on hyvä, jos on jotain tanssia joskus kokeillut. Siellä treenataan useampia koreografioita. Esiintymisiinkin valmistaudutaan (tämä ei ole pakollista). Hulavanne-treeniin tarvitsee vain vanteen. Kaikki muu hoituu hetkessä. Näihin kokoontumisiin voi tulla silloin kun itselle sopii, vuorotyöt eivät haittaa tätä harrastusta. Innostus on ollut nyt hurjaa! 

Lopuksi Reetta Uusi Ranta muistuttaa, että kukaan ei ole koskaan liian vanha tai nuori tai osaamaton oppimaan jotain uutta. Jokainen meistä oppii koko ajan uutta joka päivä. Tervetuloa opiston kursseille mukaan iloiseen seuraan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityön ilon jakaminen viikon huippuhetkiä

Kurikkalaislähtöinen kädentaitojen opettaja Riitta Koskinen opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä hetkellä Kudonta ja käsityö -kursseilla sekä lyhyillä kranssien, kynttilöiden ja korttien valmistamisen kursseilla. Tarjolla oli syksyllä myös Kangaspuilla kutomisen perusteita -kurssi, joka on laadittu osaamisperusteiseksi siten, että halutessaan opiskelija voi saada siitä opintopisteitä.  Riitta on ahkera käsitöiden tekijä itsekin.  - Päivitän omilla käsitöilläni  @rullaliisa Instagram-tiliä ja nautin käsityösohvani idearikkaudesta. Kerron myös Kurikan kansalaisopiston Facebook-tilillä kädentaitoryhmieni kuulumisia pari kertaa kuukaudessa. Kuva Timo Niemelä - Kurikan kansalaisopiston lisäksi opetan Kauhajoen kansalaisopistoissa ja opettaminen on tällä hetkellä ainoa työni. Koska nyt on joulutauko, käytän aikani opiskeluun ja käsitöihin. Aloitin elokuussa Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, ja nyt aion kiriä opintojani ja kutoa i

Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa

Kurikkalainen Kristiina Lohiluoma opettaa Kurikan kansalaisopistossa tällä lukukaudella grafiikkaa kankaalle, sekä ohjaa kuntouttavan työtoiminnan Joppari-ryhmää.  Kristiina Lohiluoma Aiemmin ohjelmassa on ollut myös  lino/puupiirroskurssi ja metalligrafiikkaa. Kurikan kansalaisopiston lisäksi Lohiluoma opettaa myös muissa alueen kansalaisopistoissa. Kevätkokous. Metalligrafiikkaa. Perinteinen kuparilevyn viivasyövytys ja hartsilla sävypinnat. - Opin grafiikan tekemiseen olen hankkinut vuosien varrella eri kansalaisopistojen kursseilla.  Useiden vuosien kurssien jälkeen alettiin kyselemään valmiutta siirtyä ohjaamaan metalligrafiikan kurssille. Sehän sopi. Hankittu tietotaito on hyvä siirtää nuoremmille sukupolville, Kristiina kertoo. Monotypia 1/1, painettu eläviä kasveja käyttäen. - Oppiminen on elinikäistä. Useimmiten uuden tietotaidon oppiminen on hauskaa. Ryhmässä vuorovaikutus on antoisaa. Asioihin saa uusia näkökulmia. Päivä harrastuksen parissa nollaa päätä ja kroppaa. Tutustuu

Kaikkien pitäisi saada joskus kokea olevansa osa sointua

Jenni Liikaoja opettaa Kurikan kansalaisopistossa laulun yksilöopetusta sekä Jalasjärvellä että Kurikassa ja toimii Jalasjärven Naiskuoron kuoronjohtajana. Hän o n valmistunut laulunopetukseen erikoistuneeksi musiikkipedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena musiikkitiede. -  Tällä hetkellä e lämäni jakaantuu Jalasjärven ja Helsingin välille, eli junailun voisi lukea yhdeksi harrastuksistani. Kuva: Suvi Sievilä -  Laulunopettaminen on suosikkihommaani ja haluan opettaa sitä musiikkiopiston lisäksi kansalaisopistossa, sillä monille kynnys opintojen aloittamiseen kansalaisopistossa on matalampi. Laulaminen kuuluu kaikille ja haluan tavoittaa mahdollisimman monenlaisia oppijoita ja tarjota tunteja eri toimipisteissä. - Monet arastelevat laulutuntien aloittamista ja pohtivat uskaltaisivatko, tai ovatko riittävän hyviä tullakseen tunneille. Laulutuntien aloittamiseen riittää palo laulamiseen! Ääni on instrumentti siinä missä muutk